torsdag 4. mars 2021

Stenge ventiler om vinteren

Velger man å stenge igjen alt av ventiler om vinteren , kan luftutskiftingen i boligen bli for liten. Dette kan føre til at fukt hoper seg opp, og kan . Men er det naturlig at jeg kan lukke disse lukene nå på vinteren nå som luft-lift. Tett luft og skallebank ved vindstille eller stengte ventiler.


Det første du bør gjøre er å åpne ventilene , selv om det er kaldt ute.

Stenger du alle ventiler om vinteren for å unngå kald trekk kan luftskiftet i boligen bli for lite . Det går klart mer strøm når ventilene er oppe og litt varme ønsker vi å ha på. Ser også en artikkel på dinside. Hva er temp i hytta når han kommer på vinteren.


VANNSKADER: Før vinteren er du nødt til å stenge vannet på sommerhytta. Mange stenger hytta om vinteren. Dersom du ikke alt har sikret hytta før vinteren er det på tide å gjøre det.

Det som skjer når det blir kaldt ute, er at ventilasjonsluker stenges pga kald trekk og for å spare energi. Inneluften er aldri så dårlig som om vinteren. Vi fyrer, stenger ventiler og slipper inn lite frisk luft. Slikt blir det mye svevestøv av, sier Kolbjørn . Jeg skal for første gang ha båten i boblehavn gjennom vinteren.


Har lest at det er fare for frostspreng i ventilene dersom bobleanlegget av en . I forsikringsvilkårene står det at ventiler til skroggjennomføring skal være stengt mellom November og April når båten ligger på vannet. La også ventiler stå åpne, for å sørge for luftsirkulasjon. Pass påå tette alle hull der . Du har rett i at det er delte meninger her, men i utgangspunktet skal alle bunn- og skrogventiler være stengte når båten ligger på sjøen uten tilsyn.


Mus kan komme seg gjennom ventiler som er plassert både og 30. Da kan luftskiftet i boligen bli for lite, og det kan hope seg . Når man stenger alle ventiler , blir kjelleren varmere om vinteren. Dette gjelder også ved avfukting i krypkjeller.


Hvis man monterer avfukter med våtluftsutblåsing. Vinter : Spalteventiler over vinduer eller veggventiler skal være fullt åpne.

På de kaldeste dagene kan det være aktuelt å holde ventilene stengt. Fant du hytta slik du ønsket når du skulle åpne etter vinteren ? Hvis ikke var det kanskje noe du glemte sist høst. Hytteavisen har funnet en . Det kan koste deg dyrt å glemme klargjøringen før vinteren kommer. Lukk alle ventiler og vinduer før du drar. Og da er tida inne for å lukke for vinteren.


Unngå innestengt luft i hytta ved å la luftventiler stå åpne. Får huset ditt mange, lange istapper hver vinter ? Kuldegradene kan smyge seg inn i ventiler , utettheter, kjellere og andre. Det å stenge stoppekran og å tappe rørene er for øvrig et krav i . Opplag på sjøenVintersjekk av båten Har du båten på sjøen i vinter ? Skal du stenge sommerstua for sesongen?


Gjør hytta vel bevart i vinter ! Sjekk at vinduene er lukket, men la ventiler stå åpne for å bedre . Jeg vet om en som alltid stengte ventilene etter bruk. Skal båten først ligge ute om vinteren kan det være greit å lukke ventilen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Zodiac gummibåt norge

Lett 2centimeters sammenleggbar RIB med glassfiberbunn. Pro Open er en av Norges mest solgte RIB! East gummibåt produsenten tilbyr lav pr...