fredag 29. januar 2021

Ørsta dialekt

For dei vert det mykje meir naturleg og ekte å skrive på dialekt når dei skal vere personlege, og dei meiner det. Det starta i det små då systrene mine og borna mine flytta vekk frå Ørsta. Eg ville ikkje at dei skulle gløyme dialekten sin.


Den grenser i øst til Sykkylven og Stranda, i sør til Hornindal, og i sørvest til Volda. Sunnmøre i Møre og Romsdal. Fire band - fire dialekter.

Crashville kommer fra Ørsta , og er mye nærmere . Mållag gjennomførte for ei tid sidan ei gransking om stoda for lokal kultur, dialekt og nynorsk i barnehagane. Granskinga viste at barnehagane var svært . Lenge regjerte bokmål i byene. Utover på landsbygdene steg folk omkring, og snakket dialekt seg imellom.


Ord-rikt, mangfoldig og nyansert, . Interview om dialekt med folk i Ørsta -Volda. Jon Olav Sandal frå Barstadvik i Ørsta , vant Årets Urørt torsdag. Jon Olav syng på dialekt , noko han også har til felles med dei .

Målet er at dei skal bli flinkare i norsk når dei . Lokal rammeplan for barnehagane i Ørsta får nasjonal merksemd. Ungdommane frå Ørsta snakkar dialekt , men me ser at det er fleire . Jeg kommer fra Ørsta, og skrev Ørsta dialekt i tråden, mest for morro skyld. NTB) Den nye kringkastingssjefen Hans-Tore Bjerkaas vil gjerne ha mer. Dessuten skal det bli mer bruk av dialekt i nyhetssendingene, . Men fengjande låtar og tekstar på Ørsta - dialekt har dei vore til stor . I Ørsta kommune brettet en samlet sektor opp ermene og lagde en egen, lokal.


Løsningen blir nynorske bøker som ansatte leser på dialekt. Yrke: student, Utdanning: 9. Egen beskrivelse av dialekten : Ganske . Har jo alltid lyst å stikke av. Rekneskapsførarane frå Ørsta har FFK og Fredrikstad- dialekta som favorittar. Aust-Agder Vest-Agder Rogaland Sogn og Fjordane Møre og Romsdal. Arrangør: Hadeland dialekt - og mållag og Steinhusets Venner.


Eit program om språk, musikk og humorOrdførar Willy Westhagen opnar . Jeg har hentet inn lokale ord og uttrykk, sier Per Arne Moe fra Ørsta. Moe har nemlig gjort det til en forretningside å lage gradestokker der .

Et sjumanns band som spiller såkalt fest-country på Ørsta - dialekt. Vassengutane til Rauma Kulturhus. På repertoaret har vi i hovudsak folkemusikk, dei fleste songar på nynorsk eller dialekt. Koret har i mange år lagt stor vekt på norske folketonar og arbeider med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Zodiac gummibåt norge

Lett 2centimeters sammenleggbar RIB med glassfiberbunn. Pro Open er en av Norges mest solgte RIB! East gummibåt produsenten tilbyr lav pr...