torsdag 21. mai 2020

Sommerblomster som tåler tørke

Hvilke blomster skal du velge om du vil ha en flott balkong i sommer? Foto: ELISABETH DALSEGVis mer . Skap en oase i hagen, eller på terrassen med sommerblomster , vi har utvalget og hos oss får du. Femtunge er herdig og tåler både skygge, regn og litt tørke.


Potten bør være så stor som mulig, da tørker ikke jorden så raskt ut.

Sommerblomster er ettårige planter du kan plante i potter, ampler og. Pelargonia – Tåler tørke , blomster flittig, mange sorter og farger. SOMMERBLOMSTER : Surfina har en rik blomstring som varer helt til. Planter som ser litt solide ut med tykke blader tåler mer tørke enn de . Steinbedplanter tåler tørke osv.


Bruk huet, ikke bare øynene! Mange kjøper det som ser flott ut og har blomster akkurat den dagen de er der .

Du skal ikke tro at alle planter som setter blomster er skjøre. Takløk - hardføre stauder som tåler både lite jor tørke og mye sol. Tåler ikke for mye vann, og skal tørke ut mellom vanningene. Hvis du vet at du kommer til å være mye borte, er det bedre å sette . Mange lurer på hvilke sommerblomster som tåler mye tørke og lite stell. Det går helt fint å klippe ned en del sommerblomster , sier gartner.


Generelt kan man si at blomstrende sommerblomster trives best jo mer sol det er. Altius Blomster AS driver med utsalg av blomster og planter med tilbehør. Vanning: Foretrekker jevn vanning, men Pelargonium tåler tørke og vil ikke ha det for . En flerårig sommerblomst som er absolutt genial i krukker fordi den tåler mer tørke enn de fleste andre blomster. Danner en sky av blomster på . Tonje Bergh har tipsene som får sommerblomstene til å vare hele sommeren. Har du for eksempel en solfylt terrasse –velg planter som tåler mye sol.


Faren for at planter som står i potter og krukker tørker ut er derfor høy. Noen av sortene kan nok tåle skygge bedre enn andre, men generelt blomstrer den best i sola.

Vannes jevnt, kan gjerne tørke opp, men ikke ut mellom hver . Samtidig syns vi det er hyggelig med blomster. Derfor bør vi velge planter som klarer seg selv og som tåler en tørkeperiode.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Zodiac gummibåt norge

Lett 2centimeters sammenleggbar RIB med glassfiberbunn. Pro Open er en av Norges mest solgte RIB! East gummibåt produsenten tilbyr lav pr...