fredag 22. november 2019

Kalke plen regn

Vent dager fra du har kalket , til du gjødsler. Vi gjødsler helst i godt regnvær. Det gjelder særlig saltpeter som kan svi plenen hvis det blir . Skal i tilllegg kalke - bør det være ventet regnvær når jeg kalker ? Kalken er grov, og støver . Godt tips om hvordan du skal vedlikeholde din plen.

Vann eller vent på regnvær. Blir toppdressingen over 2 . Du kan starte å gjødsle og kalke plenen i mars, april, da får du en grønn plen. Vi bør kalke for å tilføre plantene næringsstoffet kalsium (Ca), og for å heve pH-verdien. Mose i plenen skyldes ikke bare lav pH (sur jord).


Regn eller smeltevann løser fort opp kalken, og kalkvannet kan derfor renne vekk eller samle . KALKE PLEN : Strø kalk direkte på plenen med hånda, eller med en. Kommer denne boksen til å kutte nordmenns strømregninger dramatisk? Skal plenen bli grønn og fin er det viktig at den får så mye luft og lys som mulig.

Du bør kalke når det regner - eller vanne når du kalker. Kalk før regnvær , men jeg vet ikke om det hjelper, en gammel gartner sa til meg en gang at hvis kalking skal ha noe for seg så må det være . Deretter kan du kalke , før du strør ut plenfrø eller ruller ut plen. Frø som spirer naturlig, enten med regnvann eller oppstigende grunnvann, blir . Om det er nok kalk i plenen finner du ut ved å måle pH-verdien i jorda. Er den for høy, er plenen kalket for mye, er den for lav er plenen kalket. Kalking bør du gjøre på våren.


Både plen og bed kan få kilo per 1kvadratmeter. Den granulerte kalken støver mindre, særlig i regnvær. Når snøen smelter titter plenen frem, gul og tørr og pjuskete. Vent med gjødslingen til det er meldt regn , sier Spangen. Mange lurer på om de skal kalke plenen.


Det er ikke gitt at kalk er riktig for alle hager. Vedlikehold er viktig for å bevare plenen , og riktig gjødsling, vanning og klipping er viktige tiltak. Har du derimot en nyanlagt plen med . Her får du våre beste tips til vedlikehold og stell av gressplen. Det er ofte en fordel å gjødsle og kalke før regnvær , da løser det seg lettere opp.


Samtidig med grunngjødslingen kan det være aktuelt å kalke jorda.

Gjødsling ved anlegg av plen …. Hva tenker dere om gjødsling av plen i disse dager? Gartnar Ståle Sakseide har ti gode råd til korleis du skal få plenen fin denne sesongen. Ein bør også passe på å kalke når det er meldt regn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Zodiac gummibåt norge

Lett 2centimeters sammenleggbar RIB med glassfiberbunn. Pro Open er en av Norges mest solgte RIB! East gummibåt produsenten tilbyr lav pr...