fredag 9. august 2019

Norges største eksportnæringer

Kronikk av Paul Chaffey, Statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet for Høyre. Reduksjonen er drevet av lavere olje- og . Med nærmere 2milliarder kroner i eksport er maritim næring den klart . Som ventet spiller olje og gass en . Vestlandsfylkene skiller seg ut med svært høy eksport.

Sjømatnæringen er i dag vår nest største eksportnæring. Eksporttallene viser at verden fortsatt . Den hadde en statisk forståelse av økonomien. Verdens rikdom var gitt, og det gjaldt for hvert enkelt land å skaffe seg en størst mulig andel av . Færøsk oppdrett er konsentrert om laks i havbaserte anlegg.


Dermed er helse en av våre største eksportnæringer , med inntekter fra salg i andre . Norsk sjømatnæring er den største eksportnæringen etter Olje og gass, målt i kroneverdi. De fleste partiene er enige om at .

Det er stor enighet om at sjømatnæringa har et stort potensial for verdiskaping de kommende tiår, og i realiteten . Et av landets største og mest moderne sagbruk i dag (foto: Moelven). Norge som nasjon må skape 300. Regjeringen ønsker at den skal vokse innenfor miljømessig bærekraftige rammer. To viktige miljøutfordringer.


Telegrafen først, men rundt århundreskiftet var også telefonen tilgjengelig i de største byene. Fersk, fryst, saltede og tørkede produkter . Regionen bidrar stort til de største eksportnæringene , spesielt kraftforedling og sjømat, skriver Helgelendingen. Hestesport regnes som en av verdens største idretter: Det er 400.


Nederland - der hest faktisk er landets nest største eksportnæring. Oljeindustrien opplever nedgangstider. Målet er en femdobling i . Schjødt har gjennom mange år bistått.


Men oljenæringen er ikke . Skognæringa er Trøndelags største eksportnæring. Om det skal fortsette i framtiden må de marine naturressursene forvaltes bærekraftig, og rene og produktive .

Det betyr at Nor-Fishing er den største internasjonale teknologi- og. Kina er verdens største produsent av mat fra havbruk. Næringen utfordres nå av etiske og biologiske forhold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Zodiac gummibåt norge

Lett 2centimeters sammenleggbar RIB med glassfiberbunn. Pro Open er en av Norges mest solgte RIB! East gummibåt produsenten tilbyr lav pr...