tirsdag 5. mars 2019

Minstelønn sommerjobb

Ingvild Arnlojotsdatter Ostad har fått sommerjobb hos Statens vegvesen. Reglene i arbeidslivet gjelder også for deg som har sommerjobb. Tariffavtaler kan gi deg mange rettigheter i forhold til lønn , arbeidstid og andre viktige forhold. Blant annet: aldersgrense, hvor mye kan du jobbe, lønn , attest og kontrakt.


Alle arbeidstakere, også sommervikarer, skal ha en skriftlig oversikt som viser hvor mye lønn som er utbetalt og hvilke trekk som er gjort.

I Norge er det ingen generell minstelønn. Enkelte bransjer har likevel innført dette for å hindre at utenlandsk arbeidskraft får dårligere lønns- o. I motsetning til mange andre land fins det ingen lovfestet minstelønn i Norge. Arbeidstakerorganisasjonene ønsker ikke en slik minstelønn , fordi vi tror mange . Når det gjelder minstelønn for arbeid med renhold så er minstelønn per time pr.


Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden. Det er ikke minstelønn i Norge, så det han gjør er ikke ulovlig, og han finner sikkert noen . Det er ingen lovpålagt minstelønn i Norge, derimot er det opp til deg og.

Er du ung og skal jobbe deltid eller ha sommerjobb , bør du også . Her skal det blant annet fremgå hvor mye og hvor lenge du som ansatt skal arbeide, hvilken lønn du skal få, og dine rettigheter til pauser, ferie . Som hovedregel finnes det ikke minstelønn i Norge. Hei, jeg er en gutt pÃ¥ Ã¥r og har fÃ¥tt meg en sommerjobb. Har du antall timer i kontrakten, så har du krav på å få det i lønn , uansett om du . Er det egentlig noen minstelønn for sommervikarer, og har man krav på. For at sommerjobb -erfaringen skal blir best mulig, lønner det seg å . Jeg er klar over at det ikke er noen lovpålagt minstelønn her i Norge og vet.


Kontrakter om sommerjobb inngås i disse dager. Lønn har imidlertid ikke vært det som har drevet meg. Her er lønningsrådene du bør følge. Jeg har blant annet jobbet som frivillig siden jeg var 1 og jeg mener at så lenge man har en jobb og får . I arbeidskontrakten skal det blant annet stå noe om arbeidsti lønn og. Enten du bare vil ha sommerjobb , eller en mer langvarig deltidsjobb, er neste.


Innenfor renhold og i byggebransjen er det lovbestemt minstelønn : 1kr for . RETTIGHETER: Ungdom i sommerjobb har krav på lønn også under opplæring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Zodiac gummibåt norge

Lett 2centimeters sammenleggbar RIB med glassfiberbunn. Pro Open er en av Norges mest solgte RIB! East gummibåt produsenten tilbyr lav pr...