mandag 19. februar 2018

Forskjell på hvitvinsglass og rødvinsglass

Det er derfor viktig at vinglassene tar hensyn til dette for å gi en optimal opplevelse. Men ofte ser vi altfor mange glass som har så dårlig design . Forskjellen mellom røde og hvite vinglass. Vi har, ved hjelp av Torleif Høyvik – arrangør av Oslo Vinfestival, satt sammen en oversikt som gir deg en innføring i hva slags glass du helst bør velge for de . Rødvinsglass er som regel litt større og mer lubne enn hvitvinsglass.

Selv bruker jeg et middels stort, høyt og tulipanformet glass til både rødt og . Likevel er det rødvinsglass , hvitvinsglass og champagneglass som går igjen hos de. Men hva er egentlig forskjellen når det kommer til smak? Jeg har selv Riedel- glass hjemme og er fornøyd med dem. Helt til jeg vasket opp en dag og oppdaget at vinglasset jeg . Rosendahl Grand Cru vinglass finnes i flere modeller til champagne og ulike typer viner.


Vinglassene har et enkelt og elegant design samtidig . I dag er hvitvinsglass gjerne laget av klart glass , men tidligere var ofte klokken eller hele.

Den ene har form som ligner rødvinsglass , men ofte med høyere stett. Ost er slett ikke bare ost, og glass er ikke bare glass. Det er stor forskjell på hva som er hensiktsmessig for et serveringssted å ha av glass.


Viner som har et komplisert og aromatisk aromabilde, . Georg Riedel viste på midten av 80-tallet vinverdenen hvor stor forskjell det er på smaken fra samme vin som serveres fra forskjellige glass. Må man ha ulike glass for cognac, likør, akevitt osv? I andre er det langt mer avslappet og folk vet ikke forskjell uansett.


Jeg er da på utkikk etter glass som da ikke koster 6kr pr glass :) Hva slags. Vår test avdekker stor variasjon i mengden vin per glass. Hadde du sett forskjellen med det blotte øye? Hvilket glass du bør velge, kommer i første omgang an på hvor ivrig du er på de edle.


Det er en stor forskjell på behovet til dem som virkelig er . Det bidrar til å gjøre hvert enkelt glass unikt. Du kan se bitte små forskjeller hvis du går inn for det. Hos oss finner du både all-round glass , glass som er tilpasset til vinens farge som rødvinsglass og hvitvinsglass , og vinglass som er spesielt tilpasset etter druen . Det er for eksempel umulig å unngå små luftbobler under . For vi burde jo snakke om et glass med noe godt i.

Men her skal vi ta det bokstavelig, fokusere nettopp på glasset. Det har seg nemlig slik at vin .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Zodiac gummibåt norge

Lett 2centimeters sammenleggbar RIB med glassfiberbunn. Pro Open er en av Norges mest solgte RIB! East gummibåt produsenten tilbyr lav pr...