torsdag 29. desember 2016

Dollsteinhola

Dei siste åra har det vore arrangert guida turar til hola. Her står storhavet på og kan vere ein mektig opplevelse i ruskever. Ei kvinne i 20-åra vart seint laurdag kveld frakta til Ålesund sjukehus med Sea King redningshelikopter, etter . Gjennom titusenvis av år har havet vasket og slått bort et parti . November var det tid for årets første telttur med klassen.

I dag ser ho ut som ei kløft der botnen skrånar omlag gradar til han flatar ut 30m lågare. Ein mann som hadde vore inne der, fortalde at han hadde set namni på biskopane Pontoppidan og . For å kome til Sandsøy tek ein ferge frå Årham til øya Voksa. Den ligger på den idylliske Sandsøya.


Vi går langs f jøra og kommer tett på . Dollsteinhola ligg på vestsida av Sandsøy i Sande kommune i Møre og Romsdal. The cave has got a lot of legends and myths connected to it, and it is said that the English King Arthur buried a lot of treasures in . Ho ligg på den idylliske Sandsøya.

Inngangen ligg om lag m over havet i fjellet Dollsteinen, på Sandsøya. Her er det bekmørkt, og grotten snor seg som en labyrint inn i fjellet. Turen startar frå Skare kl. Dette er ein av dei underligste grottene i landet, og er omtalt i fleire historiske . Grotta er 180m lang, vi er i stummande mørke i ca.


Ein må klatre, åle seg og nokre passasjar er litt trange. Informant Bodil Julie Søvre. I følgje meldingar var det tre kvinner, ingen av dei lokalkjende, som . Pølsegjengen på tur igjen! Hola er ca 1meter lang og vi hadde ei . Omlag 60moh startar ferda innover og ned . Det var like før det vart . Folketru og segn fortel at skatten i hola vert vakta av jøtulen Bruse.


Først over Rinden og Signalen. Til sist på toppen av Dollsteinen. DOLLSTEINHOLA , LANGS FJØRA TIL INNGANGEN.

Tenk å ha nesten en hel øy for seg selv. Sunnmørsalpane apr mai jun jul aug sep okt. Bortsett fra noen få andre bebodde hus er det kun dette huset samt sauer og sjøfugl som bebor Stor. Denne hula er ca 1meter lang, og har trange og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Zodiac gummibåt norge

Lett 2centimeters sammenleggbar RIB med glassfiberbunn. Pro Open er en av Norges mest solgte RIB! East gummibåt produsenten tilbyr lav pr...