torsdag 8. september 2016

Ny garanti ved omlevering

Hvilke frister gjelder egentlig, og hva skjer med reklamasjonsfristen etter at selger har hatt varen til reparasjon eller har omlevert varen til ny. Hvordan fungerer det da med garanti og reklamasjon på det nye. Selger har plikt til å foreta omlevering når kjøper krever det ved såkalte genuskjøp (dvs. at gjenstanden fullt ut kan erstattes med en annen), dersom mangelen er . Jeg spurte da om jeg også fikk ny garanti siden det var en helt ny vare jeg fikk,. Skulle omlevering ført til nye års reklamasjonsrett hadde . Garanti på nytt produkt etter en garantisak ?

Heving vs omlevering av mobil - Forbrukerrett 6. Fikk ny mobil på garanti - får jeg ny garanti også. Det følger av forarbeidene til forbrukerkjøpsloven at det løper ny reklamasjonsfrist ved omlevering av varen. Det vil si at det løper en ny frist fra . Forbrukerkjøpsloven har bestemmelser om reklamasjon i forbindelse med.


Ved en omlevering på grunn av en kjøpsrettslig mangel løper en ny. Især gjelder dette når en lov er relativt ny , og det ennå er lite rettspraksis . Det samme gjelder rett til å tegne nye aksjer når retten ikke kunne nyttes før kjøpet.

Har selgeren ved en garanti som nevnt i første ledd første punktum . I mange tilfeller tilbyr selgeren også en garanti i en begrenset periode. Ved salg til forbrukere blandes ofte begrepene reklamasjonsrett og garanti. Medlemmer i bondelaget sender ofte inn spørsmål om kjøp av ny. Dersom du oppdager feil og mangler ved en ny bil, så er det langt lettere å reklamere på.


Dersom bilen har en mangel vil ha krav på retting eller omlevering. Vi sjekket om butikkselgerne vet hva reklamasjon og garanti er, og om de vet. Selgeren kan på eget initiativ kreve å få reparere eller levere en ny bil i stedet for . Selger kan også ha gitt en garanti om varens holdbarhet og. Den nye loven gjelder for alle avtaler om forbrukerkjøp som inngås etter at loven. Det er blant annet forbudt å reklamere med garantier dersom.


Hvis det foreligger en mangel iht loven har forbrukeren også anledning til å kreve omlevering , så sant det ikke er umulig . Det kan bety reparasjon eller ny bil. Det hender at selger avviser reklamasjon fordi garantitiden er utløpt. Omlevering betyr at du får en tilsvarende vare og at selger beholder . Unntak er hvis selger i en garantiavtale har påtatt seg ansvar i en lengre. Du kan som et alternativ til retting, kreve en ny , tilsvarende bil ( omlevering ), men du .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Zodiac gummibåt norge

Lett 2centimeters sammenleggbar RIB med glassfiberbunn. Pro Open er en av Norges mest solgte RIB! East gummibåt produsenten tilbyr lav pr...